Iar au dat-o alesi neamului cu oistea-n gard. Auzi la ei, idee – limitarea numarului de caini la o stana. De ce oare? Ii deranja ceva, s-o fi plans baciul ungurean ca romanu’ are 3 caini falnici si nu poa’ sa-l omoare. Nu inteleg, dar nu mai inteleg demult ce fac desteptii astia din “parlament”. Maine, poimine vor veni cu ideea nastrusnica: nu mai mult de 2 ciobani la stanile de munte, unul la deal si niciunul la campie. Cum niciunul, ma veti intreba!? Da ce – nu ati auzit de wi-fi – ce oile nu pot fi mulse wireless? Sa-i oblige domne pe ciobani sa monteze camera de luat vederi pe munte si la stana. Sa faca domne, contract cu BGS ce atata caini domne.

Ma, cum or fi facut ei socoteala asta?! Cred, ca la fel, cum am facut eu socoteala cu cati parlamentari trebuie sa aiba Romania. Mie mi-au dat: 3 la Casa Poporului, 400 la DNA, 1000 in puscarii si restul … restul sa mai astepte pana la anu. Noroc ca mai sunt 15 zile si vine!

Dar mai venira cu una. Cica, daca tot nu te mai lasam cu cainii, nu vrei tu, sa nu mai pasunezi pe terenurile tale? Stii e decembrie si nu ai cauciucuri de iarna, asa ca hai intra tu la iernat. Ce daca e cald afara si iarba pe camp! Tu nu ai voie. Dar stiti, zice un cioban, e terenul meu, in acte si pot sa fac ce vreau pe el ca e al meu si imi garanteaza constitutia proprietatea. Ce stii tu ba ciobane!? Esti prost de behai. Du-te tu acasa, ca noi stim mai bine, noi suntem dusi cu oile (sorcova), nu tu.

Asa ca, hai noroace si sa ne vedem sanatosi data viitoare.